Håndplukkede tips og tricks til et nyt WordPress website

Uanset du vil bygge website selv eller have en professionel til at gøre (det meste af) arbejdet for dig, skal du forberede dig. Der er masser af praktiske detaljer, der skal være styr på. Masser af viden, du er nødt til at have

Her får du en del af den nødvendige viden.

At gå i gang med et website kan sammenlignes med at blive bilejer. Du skal have masser af viden. Om færdselsregler. Om bilen og brugen af den. En stor del af den viden og erfaring bør du have FØR du køber bilen. Bilforhandleren kan kun hjælpe dig med en begrænset del af den viden.

Det samme gælder for dig, der vil være ejer af et website.
Du har brug for masser af viden og erfaring. Og har du den ikke allerede, er der meget, du skal sætte dig ind. En stor del af den viden er strengt nødvendig, men kedelig. Der er masser af kedelige praktiske detaljer forbundet med at eje et website.

 

Domænenavn

Dit website skal have sin egen adresse. Sit eget domænenavn. Hvis du ikke allerede har et domænenavn vil jeg anbefale, at du bestiller det SAMTIDIG med, at du bestiller webhotel. Lad være med at bestille domænenavn et tilfældigt sted! Du risikerer at skulle bruge en masse tid på at “flytte domænenavnet” til et andet webhotel – og ved du ikke, hvordan det gøres, kan det hurtigt blive særdeles bøvlet og tidkrævende-

DK-hostmaster

Bestiller du et .dk domæne til din hjemmeside (og det vil jeg anbefale, hvis du skriver på dansk til en dansk målgruppe – så bliver dit ejerskab til domænenavnet registreret hos DK-hostmaster.

DK-hostmaster er ikke et webhotel. Det er en organisation, der holder styr på, hvem der har rettighederne til danske domænenavne. Hvor domænet er placeret (hvilket webhotel) om det er i brug eller ej.

Du skal betale en beskeden årlig afgift til DK-hostmaster for adminstrationen.

Det er særdeles vigtigt, at du altid sørger for, at DK-hostmaster har de korrekte informationer til dig. Det vil sige emailadresse, adresse etc.
Det er også vigtigt, at du har det korrekte brugernavn og kodeord til DK-hostmaster.

Skal dit website flyttes fra et webhotel til et andet, SKAL du kunne logge ind hos DK-hostmaster og foretage en såkaldt redelegering – altså lave en registrering af, at dit website flytter fra et webhotel til et andet.

Kodeord og brugernavne

Har du et website, er der masser af brugernavne og kodeord, du skal have styr på og opbevare sikkert. Og du skal være opmærksom på, at det er DIT ansvar at passe på alle disse kodeord og brugernavne. Det er ikke webproducentens ansvar.

Sørg for, straks du går i gang med at bygge website, at du har et system til at organisere brugernavne, kodeord og andre tekniske informationer.
Der kommer mange!

Gør dine tekster klar

Det er en udbredt misforståelse, at man kan bygge website uden at have indhold. Naturligvis kan man klargøre alt det praktiske, tekniske – men har du ikke indhold til mindst et par sider, vil mange ting blive besværlige og langt mere komplicerede.

Sagt på en anden måde: Der er utallige og store fordele ved at have tekster klar til de sider, du vil have oprettet.
Vil du blogge, bør du også have skrevet de første 6-9 blogindlæg.

Her finder du udvalgte link til indhold, der er særligt relevant, hvis du skal have bygget et nyt WordPress website og/eller blog.

Har du domænenavn

Du skal have et domænenavn til dit website. Du har måske et, du har haft i årevis – og ellers kan du med fordel bestille et nyt domænenavn samtidig med, at du bestiller webhotel

Har du webhotel

Webhoteller er forskellige – og du får, hvad du betaler for. Vil du have høj hastighed, driftssikkerhed, dansk support via telefon etc. skal du ikke vælge et billigt discountwebhotel

Vælg det rigtige webhotel

l

Gør tekster klar

Du behøver ikke have alt indhold klar, men du skal have tekster og billeder, vi kan arbejde med, når dit website bygges og designes.

Få tekster til at se ordentlige ud

Bliv klogere på skrifttyper

Gør billeder klar

Sørg for at have masser af brugbare billeder i de rette størrelser. Det tager mange timer at finde velegnede billeder og klargøre dem til brug online. En stor del skal være klar, før vi begynder at bygge.

Brug DropBox

Send helst ikke filer (billeder og tekster) via mail. Det er langt nemmere at holde styr på tingene ved at dele en mappe i DropBox

Leg med WordPress

Hurtigst muligt efter du har fået dit login til WordPress, bør du logge ind og kigge dig omkring. Opret en side eller to. Opret et par blogindlæg. Prøv at lægge et billede på. Det giver dig en fornemmelse af, hvad du har brug for at lære – og hvad du selv kan på egen hånd.

Pin It on Pinterest