u

Beslut dig

Du skal træffe mange valg, før dit website skal bygges. Om domænenavn, webhotel, skrifttyper, farver, billeder, funktioner. Mange af de valg kræver, at du har viden og indsigt.

i

Skriv tekst

Dit website kan ikke designes, før du leverer tekster – og det er et stort bump på vejen for mange at få produceret indholdet.

Find billeder

Der bliver brug for billeder – fotos af dig, af produkter, af ydelser. Billeder skal overholder en række tekniske krav – eksempelvis have den rigtige størrelse.

Login

Straks efter du er oprettet som bruger i WordPress sender systemet mail med informationer til at logge på. Mailen lander ofte i spam-filtret.

Klar-parat til at gå i gang

 

Domænenavn – har du valgt den adresse dit website skal bygges på
Webhotel – har du bestilt webhotel hos den vært, der skal lægge computerplads til dit website
DK-hostmaster – en forening, der har styr på, hvem der bruger hvilke domænenavne (danske)
Indhold

 

Farver – du kan vælge farver på utallige måde. Selvom du vælger “sort på hvidt” skal du og vælge mindst én ekstra farve: dine link skal være tydelige og skille sig ud fra den øvrige tekst.
Fonte – hvilke skrifttyper, vil du gerne bruge.
Billeder – skal du have fotograf i gang. Købe arkivbilleder? Hyre en fotograf? Sædvanligvis skal du selv sikre, at du leverer billeder i den rigtige størrelse.
Ikoner – der er en række ikoner indbygget i designskabelonen. Vil du bruge andre ikoner, skal du skaffe dem.
Video – vil du vise video på dit website, skal de ligge på YouTube eller Vimeo
Tekster – Uanset du skriver dem selv eller får en tekstforfatter til at gøre det, skal de overholde en række praktiske krav.

 

WordPress – det grundlæggende system, dit website bygges i
DIVI – en såkaldt pagebuilder, der kobles på WordPress. DIVI gør det nemt, hurtigt og sjovt at designe sider
Installation – WordPress, DIVI og diverse plugins skal installere og indstilles. Det kan tage fra en til mange timer – afhængig af, hvilke funktioner, der skal aktiveres.

 

Miniguide til at oprette side i WordPress
Sider og indlæg – de fleste tænker kun i sider. Har du meget indhold, er det ofte bedst at bruge både sider og indlæg.
Kategorier og tags – skal du blogge – eller have masser af indhold på dit website – skal det organiseres, så det er nemt for besøgende at finde rundt. Du skal derfor have fastlagt kategorier og tags.
Plugins – ekstra funktioner, der kobles på dit website. Der er mange tusinde at vælge mellem og de kan forskellige ting.
Widgets – mange websites har en gennemgående smal spalte, der ofte vises på alle sider. Den indeholder små bokse (widgets) med forskellige former for indhold.

 

DIVi

 

Mini-guide til at rette indhold i DIVI

 

Guide til at bruge udvalgt billede (featured image)

 

 

 

Farver
Funktioner
Web content design

 

Marketing
Inbound vs. outbound
Søgemaskineoptimering – der er teksnisk søgemaskineoptimering og on-site optimering. Det første handler om tekniske indstillinger.  Det sidste om, hvordan du skriver dine tekster.
Sociale medier

 

 

 

 

 

At få et website er som at købe en bil. Kan du styre bilen og kender du færdselsreglerne, skal du nok komme sikkert i mål. Du skal sætte timer af til at lære at bruge WordPress. Du skal kende din computer. Du skal kunne styre billeder rigtigt i forhold til tekst….

Hvor meget du har brug for at lære afhænger naturligvis af, hvad du i forvejen har styr på, hvor meget du vil gøre selv og hvor mange avancerede funktioner du vil bruge.

WordPres – helt enkelt eller avanceret

WordPress er grundlæggende et meget enkelt fundament til et website eller en blog. Men kan også udvikles til en superavanceret løsning med et væld af funktioner.

Link til grundlæggende viden

 

Pin It on Pinterest