Et brev fra banken eller kommunen slår ofte stressede, deprimerede og andre mentalt belastede omkuld. Hjemmesiden, der tilhører en stresscoach, psykolog, psykoterapeut, mindfulness-underviser etc., er ofte lige så slem

Mange stressede kan dårligt klare mere end underteksterne til en sjov film. Det ved enhver stresscoach, psykolog, psykoterapeut etc. udmærket. Men det ses sjældent på deres hjemmeside.
Lange baner af tung, grå tekst er ikke optimalt til folk, der er mentalt belastede – stressede, depressive, ukoncentrerede, ufokuserede, og trætte. De har i særlig grad brug for letlæst information.
Prøv at Google Google stress, depression etc. og se, hvordan det gøres af forskellige professionelle fagfolk og organisationer – heriblandt af dem, der uddanner andre i at hjælpe stressede. De største og mest kendte fagfolk hører til dem, der har de mest stressende websites!

Teksttunge og trættende

Tager du en online rundtur til professionelle stresseksperter – stresscoaches, psykologer, psykoterapeuter, mindfulnesss-instruktører etc. –  ser du:

  • massive tekstsider
  • informationstunge sider
  • meget få illustrationer
  • lille skrift

Prøv. Og kig kun det visuelle indtryk. Ikke på om det er pænt,, men om du synes, det er overskueligt indbydende. Er det let at læse. Er det let at finde rundt i informationerne. Er der tilpas med luft i designet.

Gør dine tekster overskuelige

Faktisk er det så nemt at designe information til stressede, at mange børn kan gøre det langt bedre end voksne. Børn tænker mere visuelt og skriver ikke lange baner tekst.

Pixi-design er velegnet til stressede

Du kan hente god inspiration ved at tænke på din barndoms Pixi-bøger.

Pixi-bøger består af små bidder tekst og et billede.
Du kan nemt designe på samme måde.

Skriv overskuelige afsnit

Del din tekst op i passende bidder. Et afsnit – én information.

Det er OK, at din side er lang og har masser af tekst – hvis teksten præsenteres som i afsnit. Gerne med hver sin sigende overskrift.

Gør det mere visuelt

Skriv i korte, overskuelige tekstbidder. Og brug eventuelt ét billede for hvert afsnit.

Billeder skal ikke bruges bare for at pynte – de må gerne informere, men kan også bruges til at skabe et øjebliks ro til eftertænksomhed.

Sådan forvandler du en tung side

Split din tekst op.
Find mindst lige så mange billeder, som du har afsnit.
Sæt en passende overskrift på hvert afsnit.

Og begynd så at designe en Pixi-bog.
Lag på lag.

Selvom din side er lang, skal hver lag gerne fylde cirka det samme som en ipad-skærm – og hvert lag designer du så som et opslag i en Pixi-bog

Det kan naturligvis gøres på mange måder.
Her kan du se et enkelt eksempel på Pixi-design til stressede.

Og her kan du se, hvordan en teksttung webside kan forvandles ved at bruge DIVI og WordPress

Den lette løsning

Du kan hurtigt gøre en teksttung side lettere – ved at lave mindre afsnit og bruge flere billeder.
Her kan du se den løsning, der er hurtigt og mindste krævende at lave.

Den visuelle løsning

Her er brugt de samme billeder som til den lette design-løsning. Det er ikke svært at designe sådan, men det tager længere tid. Se det visuelle stressdesign.

Pin It on Pinterest